Dzisiaj jest: Poniedziałek
Ignacy, Iga, Ignacja, Żegota, Jan,
Marlena, Odilla, Roman, Seweryn, Teodor,
Włościsław

23 Października 1950 r. :
Rozpoczął się proces b. członków Wileńskiego Okręgu AK, w którym oskarżeni zostali: ppłk Antoni Olechnowicz, kpt. Henryk Borowski ps. 'Trzmiel', mjr Zygmunt Szendzielarz, ppor. Lucjan Minkiewicz ps. 'Wiktor', Lidia Lwow ps. 'Lala', Wanda Minkiewicz ps. 'Danka'. Wszyscy, oprócz kobiet, zostali skazani 2 listopada 1950 przez sędziego Mieczysława Widaja na wielokrotną karę śmierci. Wyrok wykonano 8 lutego 1951 w więzieniu na Mokotowie.
Instrukcja zmiany ustawień PDF Drukuj Email

Przeglądarka Mozilla Firefox
W menu "Narzędzia" należy wybrać "Opcje" i w nich zakładkę "Prywatność". Przeglądarka daje możliwość zaznaczenia, że nie chcemy być śledzeni w ogóle albo usunięcia pojedynczych ciasteczek poszczególnych witryn.

Przeglądarka Microsoft Internet Explorer
W menu "Narzędzia" należy wybrać "Opcje internetowe" i w nich zakładkę "Prywatność". Specjalnym suwakiem można regulować ogólny poziom prywatności albo przyciskiem "Witryny" zarządzać ustawieniami poszczególnych serwisów internetowych.

Przeglądarka Google Chrome

Przeglądarka Opera

Przeglądarka Apple Safari

Telefony komórkowe, tablety i inne urządzenia mobilne
Każdy model telefonu może tę funkcję obsługiwać w inny sposób. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.