Dzisiaj jest: Poniedziałek
Ignacy, Iga, Ignacja, Żegota, Jan,
Marlena, Odilla, Roman, Seweryn, Teodor,
Włościsław

23 Października 1950 r. :
Rozpoczął się proces b. członków Wileńskiego Okręgu AK, w którym oskarżeni zostali: ppłk Antoni Olechnowicz, kpt. Henryk Borowski ps. 'Trzmiel', mjr Zygmunt Szendzielarz, ppor. Lucjan Minkiewicz ps. 'Wiktor', Lidia Lwow ps. 'Lala', Wanda Minkiewicz ps. 'Danka'. Wszyscy, oprócz kobiet, zostali skazani 2 listopada 1950 przez sędziego Mieczysława Widaja na wielokrotną karę śmierci. Wyrok wykonano 8 lutego 1951 w więzieniu na Mokotowie.
Wsparcie Fundacji PDF Drukuj Email
sobota, 27 listopada 2010 15:58

Zapraszamy do wsparcia działalności Fundacji Polskiego Państwa Podziemnego:

1. Firmy

Fundacja Polskiego Państwa Podziemnego zaprasza firmy do długofalowej współpracy dotyczącej przygotowania i realizacji wystaw, publikacji, przedsięwzięć edukacyjnych itp. Partner otrzymuje indywidualnie opracowany zestaw świadczeń i korzyści sponsorskich.

2. Darczyńców indywidualnych

Możliwe jest wsparcie działalności Fundacji Polskiego Państwa Podziemnego na następujące sposoby:

Wszystkim darczyńcom serdecznie dziękujemy! Lista darczyńców będzie publikowana na stronie internetowej Fundacji.

3. Osoby zainteresowane wolontariatem

Oferujemy udział w funkcjonowaniu Fundacji oraz w realizowanych przedsięwzięciach

Wolontariusz może zdobyć u nas doświadczenie i umiejętności, które przydadzą mu się w dalszej karierze. Zapraszamy do współpracy każdego, kto interesuje się Polskim Państwem Podziemnym, Armią Krajową, Powstaniem Warszawskim, itp. oraz chce pogłębić swoją wiedzę nie tylko na temat historii, ale też nowoczesnych sposobów jej popularyzacji. Wolontariusze w Muzeum mogą łączyć swoje zainteresowanie historią z inną pasją poprzez pracę w Centrum Edukacji Historycznej i Księgarni Warszawskiej oraz udzialając pomocy socjalnej i wykonując prace informatyczne.

Wszystkich zainteresowanych współpracą, prosimy o kontakt telefoniczny: (22) 620-12-80

Zmieniony: wtorek, 02 września 2014 08:12